22.-24.7.2022

YLEISÖNÄYTÖKSET SHOWS


Tästä se alkoi 40 vuotta sitten 17.1.1982. Reijo Salminen luennoi esiintymisestä ja videolta katsottiin Copperfieldin uusin show ja tehtiin vierailu Taikakaupan varastolle. Timo Kulmakko esiintyi yleisölle kaupungintalossa. Osallistujamäärä ylitti odotukset, 20 markan kongressikortin lunasti lähemmäs 100 taikuria.

Nyt 40 vuotta myöhemmin ympyrä sulkeutuu ja osallistujamäärä on koronavuosien jälkeen samaa luokkaa, Kouvolaan saapunee reilut sata osallistujaa. Parhaimmillaan osallistujamäärä on ollut 200 luokkaa.

Kouvolan kaupungin tuki on ollut tapahtumalle ensiarvoisen tärkeä, sen avulla tapahtumaa on voitu kehittää vuosi vuodelta korkeammalle tasolle. Vuosien aikana Taikapäivillä on esiintynyt lähes 200 kansainvälistä huippunimeä. Kaupungin tuki on pienentynyt vuosi vuodelta, viime vuonna tuki oli jo puolittunut alkuperäisestä ja tänä vuonna kolmanneksen viimevuotisesta. Näillä eväillä tapahtuman toteuttaminen on käynyt todella haastavaksi, kun samaan aikaan kaikki kulut ovat nousseet.

Maineikas Kouvolan Lakritsi osti vuoden vaihteessa tyhjäksi jääneen kauppaoppilaitoksen tilat Kouvolassa. Sattuman kautta minulle selvisi että oppilaitoksen tiloissa on kaksi auditoriota ja juhlasali. Tilat soveltuvat erinomaisesti parille sadalle osallistujalle, niinpä päätimme siirtää tapahtuman sinne. Kouvolan Lakritsin tehdas ja myymälä tulevat samoihin tiloihin, alkuperäisen suunnitelman mukaan tehtaan piti olla valmiina heinäkuun alussa. Näinä aikoina kaikki toimitukset ovat myöhässä ja tehdas on vielä pahasti kesken, ja myymälääkään ei vielä ole avattu, tilat ovat kuitenkin käytettävissä ja aulassa on toimivat ravintolatilat, joten tervetuloa tutustumaan Kouvolan Lakritsin tiloihin. Osoite on Salpausselänkatu 57, 45100 Kouvola. Matkaa rautatieasemalta on 900 metriä, kävellen se vie 10 minuuttia. Koska rakennus on vielä keskeneräinen, emme valitettavasti voi järjestää siellä yleisönäytöksiä, siitä johtuen tänä vuonna tarjolla on kaksi parlouresitystä ja close-up show. Toivottavasti nautitte. Tervetuloa!