20.-22.4.2019

KILPAILUT COMPETITIONS
Taikapäivillä on kilpailtu parittomina vuosina perinteisesti suomenmestaruuksista näyttämö- ja lähitaikuudessa. Perinnettä muutettiin vuodesta 2017 alkaen niin, että kilpailu on Solmu Mäkelä -taikakilpailu.

Kilpailun nimeäminen näin auttaa itse kilpailua, sekä siinä voittaneita esiintyjiä kohdentumaan juuri tiettyyn kilpailuun ja taiteenlajiin, eikä se huku lukuisten muiden suomenmestaruuskilpailujen - ja palkintojen joukkoon. Solmu Mäkelä -taikakilpailut tulevat siis jatkossa olemaan taikuuden suurimmat ja merkittävimmät kilpailut Suomessa. Monilla taiteen aloilla on omat vastaavat kilpailunsa, joista esimerkkeinä mainittakoon Jean Sibelius -viulukilpailu, Maj Lind -pianokilpailu ja Mirjam Helin -laulukilpailu.

Vuonna 2019 Solmu Mäkelä -taikakilpailuissa on näyttämö- ja lähitaikuussarjat. Lisäksi jaetaan Solmu Mäkelä trofee -palkinto. Kilpailut ovat avoimet, eli osallistumisoikeutta ei ole rajattu ja kuka tahansa voi voittaa kilpailun riippumatta iästä tai kansalaisuudesta.
Solmu Mäkelä (1922-2018)

Vuonna 1922 syntynyt Solmu Mäkelä on suomalainen mestaritaikuri. Hänen aktiivivuotensa olivat vuosina 1950-1990. Uransa hän aloitti sodan aikana viihdytysjoukoissa taikurina. Mäkelä on julkaissut useita kirjoja ja hän on toiminut alan opettajana. Hän oli monien taikurijärjestöjen kunniajäsen tai kunniapuheenjohtaja.

Tarkemmat tiedot vuoden 2019 kilpailuista julkaistaan myöhemmin.