20.-22.4.2019


ESIINTYJÄT PERFORMERS
  Eric Chien
Eric Chien Faebookissa

Eric Chien voitti Close up -sarjan Grand Prix -palkinnon vuoden 2018 Etelä-Korean FISM:ssä.


  Miguel Muñoz
Miguel Muñoz'in nettisivut

Espanjalainen Miguel Muñoz on taikuri, sirkustaiteilija ja Puntocero yhtiön apulaisjohtaja.

Muñoz on voittanut maailmanmestaruuden 2018 FISM:ssä ja hän on saanut myös mm seuraavat palkinnot: FISM award 2015, Spanish Grand Prix 2011, FISM Europe 2014, Frakson to the best magician of the year 2010.

Muñoz opiskeli teatteri- ja sirkustaiteita Lontoon Circus Spacessa. Nykyään hän opettaa Ana Tamariz'in Magic School'ssa.

Hollywood Magic Castle , London National Theatre , Teatro Circo Price in Madrid ja Taipei National Theatre ova tuttuja esiintymispaikkoja Muñozille ja vuoden 2019 Taikapäivien jälkeen hän voi lisätä listaan myös Kouvolan ja Suomen.

  Guy Hollingworth
Lisää tietoa Guy Hollingworth'sta

Suomalaiset taikurit tuntevat Hollingworthin luultavasti parhaiten hänen kirjastaan Drawing Room Deceptions.

Guy Hollingworth on julkaisut myös muita kirjoja ja videoita. Hän on ollut mukana esiintymässä monissa taikuuteen liittyvissä tv-tuotannoissa. Ja onpa hänen nimissään tuotteistettu markkinoille pelikortteja ja pikkutemppupakkaus. Hollingwortilla on tutkinnot teollisesta muotoilusta ja laista.

Hänen tunnetuin keksintönsä on The Reformation -korttitemppu, jossa signeetattu pelikortti revitään neljään osaan ja sen jälkeen taiotaan ehjäksi pala kerrallaan.

Guy Hollingworth on teknisesi erittäin taidokas korttitaikuri ja hänen esiintymistyylinsä ja olemuksena on aina huolitellun tyylikäs ja asiallinen. Klassisesta perinteistä korttitaikuudesta pitävät eivät tule pettymään Hollingworthiin.  Asi Wind
Asi Windin kotisivut

New Yorkissa nykyisin asuva ja Israelissa syntynyt ja varttunut Asi Wind on mentalisti.

Wind on voittanut The Merlin Award -palkinnon omaperäisimmästä esityksestä. Hän on nykytaikuuden eräitä tärkempiä vaikuttajia ja esiintyjiä. Taikurit ympäri maailman käyttävät hänen luomuksiaan, mm. A.C.A.A.N-korttitemppu ja Switcher -kirjatemppu ovat hänen käsialaansa.  Helge Thun
Helge Thunin kotisivut

Saksalainen Helge Thun tulee ensimmäistä kertaa Taikapäiville. Thun on toiminut näyttelijänä, taikurina, koomikkona ja juontajana. Hänet on palkittu useasti ja hän on kolminkertainen Saksan mestari 'comedy- ja tablemagic' -sarjoissa.
  Simo Aalto
Simo Aallon sivut

Simo Aalto on kaikille suomalaisille tuttu Jokeri Pokeri Boxista. Eipä taida olla paikkakuntaa, jossa Simo ja Kirsti Aalto eivät olisi esiintyneet 40 -vuotisen Jokeri Pokeri Box -uransa aikana.

Simo Aalto on ollut lukuisia kertoja Taikapäivillä sekä esiintymässä, että luennoimassa. Taikapäivillä on nähty myös hänen esityksensä, jolla hän voitti FISM maailmanmestaruuden vuonna 2000 lähitaikuudessa.

Tämä vuonna nämemme Taikapäivillä huippusuositun Jokeri Pokeri Box -shown.


  Kalle Nio
Kalle Nion sivut

Keksintöjen sarjassa vuonna 2000 FISM palkittu Kalle Nio on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia taikureita. Hän on esiintynyt suurten teatterien näyttämöillä yli 40 eri maassa. Suomessa hänen ohjauksiaan on nähty mm. Kansallisoopperassa, Kansallisteatterissa ja Kiasmassa.

Nio on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Monitaiteellisissa näyttämöteoksissaan hän yhdistelee taikuutta videoprojisointeihin ja visuaaliseen teatteriin. Nio on kehittänyt taikuutta myös muille taikureille ja hänen keksintöjään on julkaistu mm. Magic-Magazinessa.

Nio on palkittu useasti sekä taikuuden, kuvataiteen että näyttämötaiteen saralla, mm. Säde-palkinnolla parhaasta videosuunnittelusta sekä taiteen valtionpalkinnolla.


Luennollaan Nio kertoo taiteestaan, tekniikoistaan ja luomisprosessistaan sekä suhteestaan taikuuteen ja sen historiaan.

  Stevie Starr
Starr'in sivut

Maailman ainoa ammattioksentaja skotlantilainen Stevie Starr tulee Taikapäiville Kouvolaan. Syökö hän oikeasti astianpesuaineet, avaimet, lukot, biljardipallot, bensiinit, kolikot, rubikinkuutiot, sormukset, kultakalat, hehkulamput ja muut esineet? Eikä siinä kaikki. Starr oksentaa esineet ulos halutussa järjestyksessä. Emme tiedä miten se on mahdollista, mutta sen tiedämme, että Starr on pakko nähdä omin silmin.

Todella omalaatuinen esiintyjä, jonka show on lajissaan ainoa maailmassa.  Topas
Topas'in sivut

Manipulaation maailmanmestari Topas on syntynyt 1972 Stuttgartissa.

Topas on yksi historian nuorimmista maailmanmestaruuden voittaneista taikureista - ja hän on voittanut tittelin kahdesti. Topas on viihdyttänyt yleisöä kahden vuosikymmenen ajan Saksassa ja maailmalla suurilla illuusioillaan ja esityksillään. Hän on esiintynyt yli 50:ssä tv-ohjelmassa ja voittanut urallaan lukuisia palkintoja mm. Vuoden Illusionisti 2004 Yhdysvalloissa.

  Henry Evans
Evans'in sivut

Argentiinalainen Henry Evans tulee nyt Taikapäiville toista kertaa. Evansin esiintymistyylissä on huomionarvoista hänen omistautumisensa. Hän ensiintyy aina yhtä innoissaan ja täydellä tunteella, todennäköisesti Evansin sisällä asuu yhä se sama pikkupoika, joka innostui aikoinaan taikatempuista. Huolimatta leikkisästä olemuksestaan, kyseessä on maailmanluokan ja piinkova taikuri, joka on kiertänyt lähdes maailman kaikki esiintymipaikat ja areenat sekä voittanut kosolti erilaisia alan palkintoja ja huomionosoituksia.

Evans luennoin sekä esiintyy kolmessa eri showssa Taikapäivillä.