27.-29.7.2018


ESIINTYJÄT PERFORMERS
  Bill Cheung
Bill Cheung'n sivut

Cheaung'n saavuttamia palkintoja ja huomionosoituksia:

2008 3th in Close up by Budapest Joke magic convention
2008 3th in Card magic by 53.Austria Magic convention
2009 2th in Close up by Budapest Joke magic convention
2010 Specail Award in Budapest Joke magic convention
2010 2th Card magic in 54. Austria Magic convention
2010 2th in Close up Italy Magic convention (Abano Term)
2011 1th and Grand Prix Tschechien ADELL magic Fest
2014 Winner in Europe Close-up Magic Symposium
2015 Perform in FFFF Convention
2015 FISM World Championships of magic 4th in Card magic
2015 Grand Prix in Magic Championships of Belgium
2015 FFAP winner
2016 Perform in FFFF Convention Standing ovation
2017 1th in card magic vorentscheidung German magic Championship
2017 FISM European Grand Prix and The European Champion of card Magic
2017 Close up Champion in Swissland magic Championship(Bade Schweiz)
2017 Champion of Card magic in German magic Championship (Saarbrueck)

  Norbert Ferré
Norbert Ferrén sivut

Ranskalainen Norbert Ferré päätti jatkaa taikurin uraansa yliopisto-opiskelujen jälkeen. Hän tuli tunnetuksi saavutettuaan FISM:n Grand Prix -palkinnon Haagissa vuonna 2003.

Ferrén esitykset ovat sekoitus hienovaraista kädentaitoa, huumoria ryyditettynä itsensä paheksumisella.

Vuodesta 2010 alkaen hän on osallistunut myös hyväntekeväisyyteen ja on hyväntekeväisyysjärjestö Magevin kansallinen presidentti. Järjestö parantaa lasten päivittäistä elämään taikuuden avulla. Tähän mennessä yli 700 esitystä on tehty hyväntekeväisyyden hyväksi.

Onko Ferré Taikapäivillä ilmeetön ja virallinen taituri vai puolihullu sekopää? Kenties molempia yhtäaikaa.

  Jared Kopf
Jared Kopf'in sivut

Jared Kopf taikoo ja tulkitsee symboleja ympäri maailman. Joskus hän yhtiökumppaneineen luo efektejä näytelmiin, elokuviin ja tv-ohjelmiin, kuten esim. The Eye Ball, A Ghost Story sekä National Geographic's Breakthroug.

Muulloin Kopf on monikasvoinen persoona näyttämöllä tai elokuvissa. Kerran Changchunissa ollessaan hän ryhtyi alkemistiksi ja muunsi lyijyn kullaksi. Silloin tällöin hän myös ennustaa Tarot-korteilla Greenville Avenue -kadulla kotikaupungissaan Dallasissa.

• Kopf pitää workshopin eli työpajan Taikapäivillä. Workshop maksaa 40 € ja se kestää kaksi tuntia. Aiheena on taikuutta ja lukemista Tarot Marseille-korteilla. Toisena aiheena on tavallisella pakalla tehtävä korttitekniikka, valesekoitukset ja -jaot ja niihin liittyvä psykologia. Viimeisenä aihealueena on taikuuden tekeminen ja esittäminen ilman huijausta.

  Paul Vigil
Paul Vigil'in sivut

Paul Vigil eräs tämän hetken erottuvimmista taikureista ja mentalisteista maailmassa. Hän on syntynyt Salt Lake Cityssä ja aloitti taikomisen viisivuotiaana. Tällä hetkellä hän asuu Las Vegasista. "Magic Trick of the Year" -nimityksen itselleen hankkinut esiintyjä on saanut oppinsa muun muassa Armando Lucerolta ja Eugene Burgerilta.

• Paul Vigil pitää Taikapäivillä workshopin eli työpajan. Hänen workshoppinsa kestää kaksi tuntia ja maksaa 75 €. Sisältää materiaalia, jota ei löydy hänen kirjoistaan, sekä materiaalia vaativampaan makuun. Tämän workshopin sisältö on takuuvarmasti erinomainen.

  Marco Zoppi
Marco Zoppi'n sivut

Marco Zoppi on italialainen ja hänellä on kaksi osa-aluetta esityksissään. Saippuakuplat ja taikuus. Eikä mitä tahansa saippuakuplia. Zoppi on tällä hetkellä maailman johtavin saippuakuplamestari. Hän on hankkinut itselleen kemistin tutkinnon, jonka avulla hän on kehittänyt omat reseptit saippuakuplille. Zoppi pystyykin esittämään 75 minuutin shown taikuutta välineinään saippuakuplat.

Olisi helpompi luetella ne maat, jossa Zoppi ei ole esiintynyt. Taikapäivillä 2018 hän on ensimmäistä kertaa Suomessa.
  Rolanda Sabaliauskaite
Rolanda Sabaliauskaite Facebookissa

Rolanda Sabaliauskaite on Marco Zoppin partneri niin lavalla kuin siviilielämässä. Sabaliauskaite on taikuri ja hän esiintyy myös yksinään Taikapäivillä.

  Bernardo Sedlacek
Bernardo Sedlacek Instagramissa

Bernardo Sedlacek on korttitaikuri. Hän on aloittanut taikuuden parissa 9 vuotiaana ja on herättänyt huomiota luovuudellaan, persoonallisuudellaan erityisellä taidokkuudellaan. Tämä Brasiliasta kotoisin oleva taikuri on Etelä- ja Pohjois-Amerikan lisäksi esiintynyt ja luennoinut Australiassa, Italiassa ja Espanjassa. Ja nyt hän tulee ensimmäistä kertaa Suomeen.

Korttitaikuuden tämän hetken yksi kuumimmista nimistä Dani DaOrtiz on todennut Sedlacekista näin: "Bernardo is a mix of good taste and a big passion for magic!"

  Janne Mustonen
Janne Mustosen nettisivut

38-vuotias Janne Mustonen on kotoisin Ruokolahdelta ja asuu nykyään Kouvolassa. Hän on jongleerannut 15 vuotta ja esiintyy ammatikseen taikurina ja jonglöörinä. Ennen moottorisahoja kekseliäs Mustonen tunnettiin muun muassa ohjelmanumerosta, jossa hän jongleerasi yksipyöräisen päällä keilapalloa heitellen. Vuonna 2013, hän lisäsi ohjelmistoonsa moottorisahalla jongleerauksen. Nälkä kasvoi syödessä, ja vuonna 2015 hän toi ohjelmistoonsa kolmen moottorisahan esityksen, jota pidetään jongleerauksen kuninkuuslajina.
  Vlad Kryvonogov
Vlad Kryvonogov Facebookissa

Ukrainalainen Vlad Kryvonogov on esiintynyt mm. Circus Soleissa, Winter Gardenissa, Lidossa, Hansa Theatre'ssa ja monessa muussa paikassa. Kansainvälisissä taikuuden kongresseissa hän on tuttu näky ja Le Plus Grand Cabaret du monde'ssa hän on ollut kolmesti. 20 vuoden aikana hän esiintynyt ympäri maailman ja toiminut taikuuden konsulttina, ohjaajana, tuottajana ja taikatemppujen tuotekehittäjänä muille taikureille sekä pop- ja elokuvatähdille.

Hän on voittanut mm. tapahtumat: SCANDINAVIA HUMOR FESTIVAL ja MONTE CARLO MAGIC STARS FESTIVAL.

Parhaiten suuri yleisö muistaa ja tunnistaa Kryvonogovin siitä, että hän tekee taikuutta jaloillaan. (Siis ei seisten vaan käsien sijasta hän käyttää jalkojaan)  Gaëtan Bloom

Gaëtan Bloom on ranskalainen vuonna 1953 syntynyt taikuri. Korttitaikureiden keskuudessa Bloom tunnetaan ehkä parhaiten siitä, että kaiken muun lisäksi hän on keksinyt alkuperäisen Intercessor-tempun. Bloom on kirjoittanut alan kirjoja ja tehnyt myös dvd-levyjä.

Uransa hän aloitti TV-taikurina ja on edennyt sieltä pikän matkan suosituksi esiintyjäksi kautta maailman. Omien sanojensa mukaan hän korvaa sorminäppäryytensä aivoillaan. Tämä on totta, sillä hän on esittänyt mm. numeroa, jossa korttimanipulaatiota tehdään nyrkkeilyhanskat käsissä. Bloomille kelpaa taikomiseen välineeksi tavallisuudesta poikkeavat esineet.

Bloom on edellisen kerran ollut Taikapäivillä esiitymässä ja luennoimassa vuonna 2007. Vaikka ikää on tullut lisää, veikkaamme että vauhti ei ole hiljentynyt.

  Lastentaikuri JIIPEE
JiiPeen nettisivut

Lastentaikuri JiiPee esiintyy Taikapäivillä lauantaina Manskilla.  Jari Tapanainen
Kahlekuninkaan sivut

Suomen ainoa kahlekuningas Jari Tapanainen on esiintynyt Taikapäivillä yli kymmenen vuoden ajan. Perinteisesti hänen show on päättänyt Kouvolan kävelykadulla eli Manskillä järjestettävän Taikayön.

Tänä vuonna ilta huipentuu Tapanaisen Miekkalaatikko-esitykseen. Ahtaan- tai suljetunpaikankammoa ei saa potea! Tapanainen vapautuu kahleista pienen puulaatikon sisällä, jonka läpi työnnetään useita miekkoja.