23. - 25.4. 2011

ESIINTYJÄT PERFORMERS

Armando Lucero
Armando Luceron taikurihistoria kuulostaa hyvin tavalliselta. Se sama tarina joka on kuultu niin moneen kertaan hiukan yksityiskohdistaan poiketen. Lucero on syntynyt vuonna 1956. Hän kiinnostui taikatempuista jo nuorena, kuusivuotiaana. Kipinä syntyi halloweenin aikana kun hän näki taikurishown Los Angelesissa. Tuon herätyksen jälkeen nuori Armando katsoi kaikki televisoista tulleet taikuriohjelmat. Ensioppia löytyi taikurikirjoista. Pian Armando tajusi, että paljon kiinnostavampaa oli löytää aivan omat ratkaisut temppuihin. Hän muun muassa kehitti pelikortteihin kolmen pisteen matemaattisen merkkaussysteemin 10-vuotiaana. Myöhemmin hän huomasi, että tämäkin menetelmä oli jo aiemmin keksitty.

Kuusitoistavuotiaana koululaisena Armando sai ystäviä ja paikallista mainetta korttitempuillaan. Pian hän oli mukana taikuriyhdistyksissä ja mukana monissa showtapahtumissa. Armando yritti elättää itseään muun muassa katutaiteilijana noin viiden vuoden ajan, mutta tämä esiintymiskokemus lähinnä ajoi nuoren miehen takaisin yliopistoon matematiikan ja filosofian pariin. Veri veti kuitenkin takaisin esiintymään ja taikuuden pariin. Armando sai nopeasti kuuluisuutta lähitempuillaan. Tästä innostuneena Armando päätti kokeilla jopa illuusioesityksiä, mutta huomasi pian, että nämä eivät olleet sitä mitä hän halusi. Armandon mielestä tuntui omituiselta seisoskella lavalla ja antaa laatikoiden tehdä kaikki taikuus.

Vuonna 1994 Armando muutti Las Vegasiin. Pian hän löysi itsensä Dick Fosterin Mystigue ja Image ohjelmissa, joissa hän esitti monta vuotta hovinarria. Las Vegasissa hän sai taas tilaisuuden testata ja kehittää lähitaikuuttaan. Pian Las Vegasissa vierailleet tai siellä asuvat ja työskentelevät taikurit levittivät tarinaa miehestä joka tekee käsittämättömiä lähitemppuja.

Armando Lucero oli kehittänyt jo vuosien aikana oman tyylin ja metodinsa, eikä yhdelläkään taikurilla ollut käsitystä mitä hänen tempuissaan oikeasti tapahtuu. Tarina levisi eikä aikaakaan kun nopeimmat olivat jo varastaneet Armandon ideoita ja rutiineita omaan käyttöönsä. Muut keräsivät kilpailuissa ja taikurikonferensseissa mainetta Armandon tempuilla. Tämä oli tietenkin harmillista ja pakotti Luceron mukaan taikureiden tapahtumiin.

Vuonna 2001 Armando oli mukana MAGIC live! -tapahtumassa ja vuotta myöhemmin World Magic Seminar -tapahtumassa. Taikureiden keskuudessa lopullinen läpimurto tapahtui FISM:ssä Hollannissa vuonna 2003, jossa hän kohtasi kuuden päivän aikana enemmän taikureita kuin mitä hän oli aiemmin nähnyt elämässään.

Armando Lucero tekee perinteistä lähitaikuutta siten, että hän on muokannut klassista efekteistä ja tempuista oman näköisiä ideoita ja ratkaisuja jotka huijaavat myös ammattitaikureita. Armando saattaa toistaa temppua pienin muutoksin monta kertaa, sulkien joka kerta yhden mahdollisen ratkaisun pois katsojan ajatuksista, kunnes katsojalla ei ole enää yhtään selitysmahdollisuutta jäljellä.

Armando Lucero puolustaa luovaa ajattelua. Hänen mielestään on epäkohteliasta kysyä "Miten tuo tehtiin?" Kysymys pitäisi kuulua: "Miten tuo efekti syntyi, miten olet tuon kehittänyt?" Armandon mielestä monet tuhlaavat kykyjään katsomalla vaikkapa DVD:tä hyvän efektin ja sitten heti katsomalla metodin näkemäänsä efektiin. Oma luova ajattelu jätetään kokonaan pois. Metodin perään ryntääminen on turmiollista, koska heti kun olet salaisuuden nähnyt, et voi enää ajatella luovasti. Menetit sen mahdollisuuden tuon tempun osalta ikiajoiksi.

Luceron kotisivu.

ERIKOISLUENTO

Pasteboard Devices - Armando Luceron ainutlaatuinen workshop nyt Kouvolassa. Workshoppiin otetaan maksimissaan 7 henkilöä ja se pidetään Taikapäivien jälkeen tiistaina ja keskiviikkona klo 11-16 ( yhteensä 10 tuntia). Workshopin hinta on 1000 $.

Pasteboard Devices info. Huom. Tämä Pasteboard Devices -luento on Taikapäivien jälkeen. Ilmoittautumiset pikaisesti suoraan Armando Lucerolle:armando@armandolucero.com
Roberto Giobbi
Korttitaikuuden mestari, taikuuden historian tutkija, Dai Vernon taikuuden ymmärtäjä ja taikurikirjojen kirjoittaja Roberto Giobbi tulee nyt toisen kerran Suomeen ja ensimmäisen kerran Taikapäiville.

Giobbi tunnetaan ennen kaikkea Card College -sarjastaan, viisiosaisesta korttitaikuuden oppikirjasta. Card College lienee eniten käännetty ja myyty taikurikirjasarja maailmassa. Muiden kirjojen lisäksi Giobbi on pitänyt jo usean vuoden säännöllistä palstaa Genii-lehdessä. Viimeisin Giobbin julkaisu on vuoden vaihteessa ilmestynyt, monellakin tavalla valtaisa "Secrect Agenda", kirja joka antaa eväitä taikureille koko vuodeksi, joka päivälle.

Roberto Giobbi on luennoinut aiemmin Suomessa vuonna 2007, silloin sekä Turussa että Helsingissä. Nyt tämä korttitaikuuden mestari tule Taikapäiville, niin esiintymään kuin luennoimaan. Tule mukaan mestarin oppiin.

Roberto Giobbi är en mästare inom korttrolleriet och är en ansedd författare inom detta sitt specialområde. Han har också forskat inom trolleriets historia och specialiserat sej på Dai Vernon. Den femdelade Card College bokserien anses vara den mest översatta och sålda inom vår bransch. Giobbi har dessutom haft en regelbunden kolumn i tidningen Genii. Roberto Giobbi besöker nu Markku Purhos kongress för första gången, men har tidigare föreläst i Finland år 2007. Nu anländer han till Kouvola för att både uppträda och föreläsa. Kom med och lär av en mästare!

Roberto Giobbin kotisivu.Levent
Upea manipulaattori ja aivan naurettava komediataikuri Levent on ehtinyt olla kolmenkymmenen vuoden uransa aikana monessa mukana. Näkyvimmillään hän on olut mukana FOX TV yhtiön "Masters Of illusions" -sarjan vakiovieraana sekä mukana monissa taikurikonferensseissa ja komediaklubeissa ympäri maailmaa. Hän kirjoituksiaan on nähty MAGIC-lehdessä ja olihan Levent toisena kirjoittajana kiitetyssä noin 800-sivuisessa "Roy Benson by Starlight" -kirjassa. Manipulaatio-oppejaan Levent on jakanut eteenpäin taikuriluentojen lisäksi kolmenDVD:n sarjoilla "Ultimate Guide to The Miser's Dream" ja "Ultimate Guide to the Billiard Balls".

Taikapäiville Levent tulee sekä luennoimaan että esiintymään. Tätä naurettavan hyvää manipulaattoria ei voi ohittaa.

Den fantastiska manipulatorn och skrattretande komiska trollkarlen Levent har hunnit med mycket under sin trettioåriga karriär. Han har varit stamgäst i TV-bolaget FOX serie "Masters of Illusions". Han har turnerat på trollerikongresser och jobbat på komediklubbar runt om i världen. Hans skriverier har publicerats i tidskriften MAGIC. Han var också den ena av två författare till den prisade boken "Roy Benson by Starlight". Han har också i DVD-format delat med sej av sina digra kunskaper inom mynt- och bolltrolleri. På den Nordiska Kongressen för vi se Levent både uppträda och föreläsa. Missa inte den här chansen!

Leventin kotisivu.Simo Aalto
Lähitaikuuden maailmanmestari Simo Aalto tunnetaan meillä lastentaikurina, Jokeripokeri Box temppuilijana. Muualla taikamaailma tuntee hänet lähitaikuuden mestarina, joka on voittanut FISM:n kisoissa lähitiakuudessa pronssia, hopeaa sekä lopulta mestaruuden vuonna 2000.

Menestyksekkäiden lähitaikuusvoittojen jälkeen Simo Aalto on kiertänyt harvakseltaan myös taikurikonferensseja ja opettanut maailmanmestariluokan tekniikoita ja temppuja ympäri maailmaa. Viime vuonna Simo Aalto rakensi uuden taikuriluennon ja luentoa tukevan DVD:n ja sai arvostelumenestyksen muun muassa yhdysvalloissa. Tämä piti tarjoilla taikureille jo Taikapäivillä heinäkuussa 2010. Aikatauluongelmat estivät luennon viime vuonna.

Nyt Simo Aalto tulee uuden luentonsa kanssa Kouvolaan Taikapäiville ja huijaa sinua uusimmilla ideoillaan!

I Finland har Simo Aalto slagit igenom som barntrollkarlen Jokeripokeri Box Inom den internationella trollerivärlden är han mest känd för att ha vunnit brons, silver och slutligen guld i FISM världsmästarskapen 2000 inom kategorin närtrolleri. Efter dessa framgångar har Simo åkt världen runt på olika trollerikongresser och gett föreläsningar om sina tekniker. Förra året gjorde Simo Aalto en ny föreläsning med tillhörande DVD. Mottagandet har varit en framgång, bland annat i USA.

Simo Aallon kotisivu.Otto Wessely
Itävaltalainen hulvaton komediataikuri Otto Wessely on valloittanut Euroopan ja lukuisat TV-kanavat (ja myös YouTuben) koomisilla taikuriesityksillään, sekä myös absurdeilla ja hillittömillä versioillaan perinteisistä Partakoneenterä -tempuista, naisen kahtia sahaamisilluusioista ja muista klasikoista. Wesselyn esityksiä saimme seurata jo 80-luvun Paul Danielsin TV- ohjelmissa, mutta TV-esiintymisiä on riittänyt muiden taikuritöiden lisäksi näihin päiviin saakka.

Otto Wessely tuo hauskuutta ja epäsovinnaisuutta tavallisen taikuuteen. Tämän kaverin temppuilua et halua missata.

Otto Wesselyn kotisivu.Ian Rowland
Ian Rowland kehuu kotisivuillaan että hänet tunnetaan lähinnä siitä, ettei kukaan tunne häntä. Tilanne on tuskin noin huono. Taikurit tuntevat Rowlandin mentaalitaikurina sekä hänen kirjastaan "Full facts of Cold Reading". Mentaalitaikurina Rowland tiedetään fiksuna ja erilaisena ajatustenlukijana, joka pitää yleisöäänkin älykkäänä, mutta silti huijaa heidät uskomaan mahdottomaan. Rowland markkinoi firmoille ja yhtiöille luentoja, joissa muun muassa Cold Reading tekniikkaa sovelletaan esimerkiksi myyntityöhön. Rowland kertoo tienaavansa elantonsa kirjoillaan, nettisivuillaan ja luennoimalla ja esiintymällä.

Kouvolan Taikapäiville Rowland tulee mentaalitaikurina, niin luennoimaan kuin esiintymään.

Ian Rowland'n kotisivu.Daniel Garcia
Daniel Garcia on Street Magic'in eli katutaikuuden mestari. Nyt emme tarkoita satoja vuosia vanhaa perinteitä katutaikuutta, vaan David Blainen ja Criss Angelin -tyylistä, tämän päivän kaduille vietyä taikuutta. Löydät Garcian tekemää taikuutta televisio-ohjelmien lisäksi Ellusinionistin ja Theory 11:n sivustoilta. Garcian taikuudessa ei ole spongepalloja tai katoavia kynttilöitä vaan esineitä, joita voit kuvitella kenellä tahansa olevan mukanaan.

Carcian innovatiivista taikuutta eteenkin nuorison makuun on tarjolla Pääsiäisenä Taikapäivillä.

Daniel Garcian kotisivu.Jyrki Niemi
Pitkään Euroopassa asunut ja työskennellyt suomalainen taikuri Jyrki Niemi tulee Taikapäivien esiintymään loppunäytökseen kyyhkysnumerollaan. Jyrkin ohjelma on hioutunut vuosien myötä huippuunsa Euroopan estradeilla ja yökerhoissa. Nyt ohjelma on mahdollisuus nähdä maanantai-illan Gaalassa Kouvolan Taikapäivillä.

Jyrki Niemen kotisivu.Sirkus Finlandia
Sirkus Finlandia on Kouvolassa samana viikonloppuna kuin vuoden 2011 Taikapäivät. Niinpä Taikapäiville osallistujia hemmotellaan Finlandian näytöksellä. Kongressipiletin hinnalla, yhtenä Taikapäivän esityksenä, pääset katsomaan myös Sirkus Finlandian tämän vuoden kiertuetta, jossa esiintyvät (ennakkotietojen mukaan) Vaijerimestari Cong Tian, Viheltäjä Sean Lomax, Hanuristi Anne- Mari Kanniainen, Klovni Bonbon ja klovnit Gotys Clown, Vipulautaryhmä Catana Truppe, Kasakaryhmä Eshimbekov, Kuolemanpyörä mestarit Duo Vanegas, pää alaspäin taiteileva Graziella, koiraryhmä Hot Dogs, rengastaiteilijat Duo Varnas sekä Carl Jernström Jr hevosensa Juni Elmar XIII kanssa.

Sirkus Finlandia kotisivu.