30.7. - 1.8. 2010


ESIINTYJÄT

DAN JA DAVE BUCKDan ja Dave Buckia, kalifornialaisia kaksosia, pidetään yleisesti tulevaisuuden tiennäyttäjinä, uudenaikaisen pelikorttimanipulaation edelläkävijöinä ja visuaalisen korttitaikuuden eteenpäin viitoittajina. Buckin veljekset ovat ehtineet 25 vuoden ikään mennessä julkaista seitsemän kirjasta sekä nipun luentovihkoja DVD:tä korttimanipulaatiosta ja korttitaikuudesta ja suunnitella omat pelikorttinsa. He ovat kiertäneet taikurikongresseja, konsultoineet elokuvia, olleet mukana mainoksissa (ainakin heidän kätensä!) ja valloittaneet taikurilehtiä.

Kun tekee jotain erittäin hyvin ja täysin eri tavalla kuin muut, huomio on taattu ja ovet avautuvat joka paikkaan.

Dan ja Dave Buckin korttien käsittely on jo taidetta sellaisenaan, näyttävää korttijonglöörausta. Tyylilaji kulkee nimellä Extreme Card Manipulation, XCM ja veljeksiä pidetään alansa huippuina. XCM jakaa mielipiteitä. Toiset näkevät tässä korttitaikuuden tulevaisuuden, toiset sen tuhon. Mielipiteistä huolimatta veljekset esittävät häkellyttävän näyttävää korttitaikuutta, kuin myös tavanomaisempaa katutaikuutta ja ovat valmiina opettamaan ja näyttämään taitojaan myös sinulle, elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 2010 Taikapäivillä, Kouvolassa.CHAD LONGChad Long on yksi niistä amerikkalaisista huipputaikureista jotka ovat pysyneet sopivasti suuren valtavirran alapuolella. Vaikka Suomessa Long on ehkä pysynyt tuntemattomana monille, Markku Purho on etsinyt häntä Taikapäiville jo 10 vuotta! Vihdoin tänä vuonna kaikki osui kohdalleen. Chad on enemmän pilaileva narri kuin taikuri. Hänen esitystään on riemukasta seurata ja yleisöllä on silminnähden hauskaa. Tämä monitoimimies on esiintynyt ja luennoinut ympäri maailmaa yökerhoista yksityisjuhliin, ravintoloista risteilyaluksiin. Siinä ohessa hän on ehtinyt myös kilpailla: Hän on voittanut USA:ssa kansallisia lähitaikuuskisoja ja vuonna 1998, Chad valloitti ensimmäisen sijan Ron McMillanin kansainvälisessä lähitaikuuskisassa Lontoossa.

Tänä kesänä Chad Long saapuu Suomeen ja Taikapäiville, esiintymään ja luennoimaan.MIKE CAVENEYMike Caveney on pitkän linjan taikuri. Hänen koominen esityksensä naurattaa vaikka et kuule ensimmäistäkään vitsiä. Omaperäiset temppunsa ryydittävät hauskaa esitystä eteenpäin, ja kun jotain lopulta tapahtuu, se ei vain temppu vaan todellinen ihme. Mike Caveney on muutakin kuin esiintyvä taikuri. Vaimonsa Tina Lenertin kanssa perustama Magic Words (aiemmin Magical Publication) ei kilpaile julkaistujen kirjojen määrällä, mutta yli 20 vuoden aikana julkaisujen joukkoon mahtuu paljon huipputason taikurikirjoja. Hollywoodin Magic Castle on nimennyt Mike Caveneyn lähes kaksikymmentä kertaa ehdokkaaksi "Vuoden estraditaikuri" valintaan. Vuoden taikuriluennoitsija palkinnon Magic Castle on jakanut Caveneylle kolme kertaa! Caveney on taikurina ehtinyt kiertää luennoimassa ympäri maailmaa Argentiinasta Australiaan, Norjasta Japaniin. Suomessa Mike on käynyt Taikapäivillä 80-luvulla, joten uusintavierailun aika on tullut. Mike Caveney sekä esiintyy että luennoi Kouvolan Taikapäivillä tänä kesänä.TINA LENERTMike Caveneyn mukana on tietenkin hänen vaimonsa taikuri, muusikko Tina Lenert. Kiitelty ja palkittu pantomiinitaikuusesitys "Maid in Heaven" on vienyt Tinan ympäri maailmaa. Tina on vieraillut aiemmin Suomessa mutta Taikapäivillä hänet nähdään nyt ensimmäistä kertaa.RICK MERRILLTaikapäivillä on aina nähty maailmanluokan esiintyjiä, taikuuden Maailmanmestareita. Niin tälläkin kertaa, kun Kouvolaan saapuu esiintymään ja luennoimaan vuoden 2006 lähitaikuuden maailmanmestari, yhdysvaltalainen Rick Merrill.

Rick Merrill voitti Yhdysvalloissa International Brotherhood of Magicians ja Society of American Magicians yhdistysten kansallisia suuria taikurikilpailuita valloittaen tuomareiden lisäksi kisayleisön puolelleen. Paikallisen menestyksen jälkeen Merrill päätti kokeilla vieläkin suurempia kilpailuita. Hän voitti vuonna 2006 Tukholmassa FISM:n (The "Fédération Internationale des Sociétés Magiques") lähitaikuuden maailmanmestaruuden ja on sen jälkeen kulkenut ympäri maailmaa esiintyen konferensseissa ja televisioissa ja luennoiden muille taikureille.

Tänä vuonna Taikapäivillä on ilo saada Maailmanmestari Kouvolaan!SHOOT OGAVAShoot Ogawa oli ensimmäisen kerran Suomessa ja Taikapäivillä Pääsiäisenä 2005. Tällöin hän valloitti Taikapäiville osallistujat nerokkaalla lähitaikuudella ja rauhallisen miellyttävällä olemuksellaan. Shoot Ogawa on syntynyt ja kasvanut Japanissa mutta hän asuu nykyään USA:ssa. Hän on ehtinyt voittaa urallaan valtaisan määrän taikurikilpailuja. Vuonna 2003 "American Academy of Magical Arts" nimesi hänet vuoden taikuriksi ja seuraavana vuonna hänet nimettiin yhdeksi kolmesta parhaasta Yhdysvalloissa työskentelevästä japanilaisesta viihdetaiteilijasta. Shoot Ogawa on kehittänyt omaperäisiä temppuja joilla hän on huijannut ja viihdyttänyt niin tavallista yleisöä kuin myös taikurikollegoitaan. Shoot Ogawan voittokulku jatkuu edelleen. Tule katsomaan miehen viimeisimmät ideat Taikapäiville Kouvolaan.PETE POSKIPARTASuomen ainoa ammattimentalisti Pete Poskiparta nähdään Taikapäivillä sekä esiintymässä, että luennoimassa. Poskiparta on tuttu monista TV-ohjelmista sekä esiintymisistään ulkomailla. Taikurin näppärät sormet ovat vaihtuneet mentalistin näppärään mieleen ja luento tuleekin käsittelemään paitsi mentaalitaikuutta myös esiintymistä ja ohjelman rakentamista. Poskiparta lukee katsojien ajatuksia sekä Manskin ulkolavalla, että Kouvolatalon loppunäytöksessä.DANI DAORTIZEdellisinä vuosina monen taikapäiville osallistuneen eniten odottama esiintyjä on ollut Dani DaOrtiz. Hän ei petä tänäkään vuonna, sillä luvassa on jälleen mielenkiintoisia yösessioita espanjalaisen korttitaikuuden parissa.JARI TAPANAINEN JA VEDEN VANKIJari Tapanainen muistetaan kolmelta edelliseltä kesän Taikapäiviltä (2004, 2006 ja 2008) jännittävistä ja vaarallisista kahletempuista. Tapanainen on roikkunut pää alaspäin nosturin nokassa köysillä ja naruilla sidottuna. Milloin ilmatiivis pussi ja milloin kaulan ympärillä oleva kuristuskahle on tuonut lisävaaran temppuun. Vuonna 2008 Tapanainen kahlehdittiin rauta- alustaan, peitettiin viitalla ja sytytettiin tuleen. Tapanaisella oli puoli minuuttia aikaa karata käsikahleista päästäkseen tulimeren alta pakoon. Kaikesta tästä Tapanainen on selviytynyt lähes vammoitta. Entäpä tällä kertaa?

Lauantai-iltana Manskilla Jari Tapanainen sidotaan aidoilla ketjuilla ja kahleilla ja lukitaan puhelinkopin kokoisen vesisäiliön pohjalle. Vapautumiseen vesihaudasta on aikaa tasan niin kauan kuin Jari jaksaa pidättää veden alla hengitystään! Pienen vesivankilan seinät ovat läpinäkyvää pleksiä, joten yleisö näkee kahlekuninkaan rimpuilun vapauteen silmiensä edessä!

Mitään ei peitetä! Kahleet ovat aidot! Hukkumisvaara on todellinen! Tule kokemaan elämäsi jännittävämmät minuutit Kouvolan Manskille, kun kahlekuningas Jari Tapanainen on Veden Vanki.