Kouvolan Taikapäivät 15. - 16.7.2006
Esiintyjät
Artister

Aikataulut
Program

Näytökset
Show's

Sponsorit
Sponsors

Ilmoittautuminen
Anmälan
63
Esiintyjät

Bob Sheets

Katutaikuri, Baarimikkotaikuri, Messutaikuri, Sirkusesiintyjä, Renessanssifestivaalien taikuri, Ravintolan omistaja, keksijä, koomikkotaikuri! Bob Sheets on pitkän linjan taikuri USA:sta Washingtonista. Matkalle on kertynyt esiintymisiä kadulta sirkukseen, Baarista Ravintoloihin ja Lontoossa "Ron MacMillan World Close-up Magic Contest" voitto vuonna 1996.
Useita vuosia Sheets omisti itsekin kaksi kuuluisaa ravintolataikuusteatteria "The Jolly Jester", Aspenissa, Coloradossa ja "The Brook Farm Inn of Magic" Washingtonissa. Näiden johtaminen syvensi osaltaan Sheetsin ammattitaitoa ymmärtää mitä taikuus viihteenä vaatii. Tänään Bob Sheets on yksi Amerikan suosituin koomikkotaikuri ja luennoitsia. Aiemmat esiintymis- ja luentomatkat USA:n ulkopuolelle ovat vieneet Sheetsin Intiaan, Englantiin, Tanskaan, Italiaan ja Australiaan. Taikapäivillä Bob Sheets esiintyy ja luennoi.Lennart Green

Lennart Green on vierailut Suomessa useampaan otteeseen, muun muassa viime syksynä Magiga-kiertueella. Tämän ruotsalaisen korttitaikurin tekee erikoiseksi se, että hän on keksinyt ja kehittänyt suurimman osan tekniikoistaan ja ideoitaan täysin itsenäisesti, ennen kuin hän tutustui muihin taikureihin ja perinteisiin korttitekniikoihin.
Vuonna 1988 Lennart Green osallistui FISM:n taikureiden maailmanmestaruuskisoihin pelikorttitaikuussarjaan. Tuomaristo ei uskonut näkemäänsä. He olivat varmoja, että Green huijasi käyttämällä sovittuja avustajia jotka olisivat auttaneet Greeniä tempun aikana. Pisteet putosivat, ja Lennart ei tullut edes mitalisijoille. Tapahtuman johdosta Lennartin maine erikoisena korttimiehenä kohosi ehkä enemmän kuin se olisi noussut, jos hän olisi voittanut suoraan kisat jo vuonna 1888.

Lennart Green palasi takaisin vuonna 1991 FISM:N kilpailuun Sveitsin Lausannessa. Tuolloin hänen taitonsa ja maineensa jo tiedettiin ja hän voitti tuolloin pelikorttitaikuuden maailmanmestaruuden. Lennart Green on kiertänyt kaikissa mahdollisissa taikurikonferensseissa ja tapahtumissa ja on esiintynyt televisoissakin useissa ohjelmissa esittäen omalaatuista ja runnovaa korttikäsittelytyyliään ja on hämmästyttänyt ja hauskuuttanut yleisöään epätavallisilla korttitempuillaan ja ideoillaan. Kun muut piilottavat kolikkoja pelikorttien alle, Green hävittää kortteja kolikoiden alle. Kun muut peittelevät silmänsä siteellä, Green käyttää laseria sokaistuakseen kokonaan ja teippaa koko pään pakkausteipeillä. Kun muut tekevät siistejä sekoituksia käsissään, Lennart pudottaa kortit käsistään pöydälle ja kerää ne silti oikeaan järjestykseen.

Lennart Green tulee elokuussa Taikapäiville sekä luennoimaan, että esiintymään.
Fat Brothers

Pulskat Veljet. Tämän nimimerkin takana ovat kolme taikuria espanjasta, Christian Engblom, Dani DaOrtiz ja Miguel Algel Gea. No, Christian on oikeastaan Suomesta, mutta juuri tällä hetkellä Christian asuu vaimonsa Katjan kanssa Espanjassa. Tämä kolmikko on reissannut ja tehnyt yhteistyötä jo useamman vuoden.
Viime vuonna "The Fat Brothers" olivat yhteisellä luentokiertueella USA:ssa ja tälle vuodelle luentokiertue kuljettaa heitä ympäri Eurooppaa. Christian Engblom on yksi Suomen parhaimmista korttitaikureista, ellei paras. Christianilla on takanaan 15 vuoitta ammattitaikurina ja lukuisa määrä palkintosijoituksia taikuuden Suomen mestaruuskisoista. Christian on esiintynyt ja luennoinut USA:ssa useaan otteeseen.

Dani DaOrtiz taisi olla ensimmäinen espanjanvieras jonka Christian toi Suomeen. Sen jälkeen Dani on käynyt täällä useampaan otteeseen niin keikoilla kuin luennoimassa. Dani tunnetaan kekseliäänä korttitaikurina jolta uudet ideat eivät helposti lopu kesken. Miguel Algel Gea on luennoinut Suomessa kaksi kertaa, joulukuussa 2005 ja yhdessä DaOrtizin kanssa vuotta myöhemmin marraskuussa 2006. Siinä missä Dani on korttitaikuri, Miguel tunnustautuu enemmän kolikkotaikuuden ystäväksi. Toisin aiemmilla Suomen vierailulla olemme nähneet Miguelin tekemiä korttitemppuja. Tämä kolmikko ei lakkaa tekemästä taikuutta myös virallisten esitysten ulkopuolella, ja usein kolmikon taikasessiot venyvät aamuun asti.David Williamson

David Williamson tunnetaan koomikkotaikurina muta myös ammattitaitoisena, teknisesti osaavana lähitaikurina. Vuonna 1981 Williamson voitti International Brotherhood of Magiciansin järjestämän kilpailun sorminäppäryydessä. Samana vuonna hän sai ”Gold Cups” palkinnon lähitaikuudessa. Arvostettu Hollywoodin Magic Castle julisti hänet kaksi kertaa peräkkäin tittelillä ”Sleight Of Hand Magician of the Year”, eli vuoden sorminäppäryystaikuri.
Samainen Magic Castle on myös antanut hänelle tunnustukset "Lecturer of the Year" eli Vuoden luennoitsija sekä "Parlow magic of the Year". Parlow Magic sanalla tarkoitetaan pienellä lavalla tehtävä taikuutta, jotain siis estradin ja lähitaikuuden väliltä. Taikureiden maailmanmestaruuskisoissa FISM:ssä Den Haagissa David äänestettiin suosituimmaksi taikuriksi. Myös Suomen televisiossa on nähty ohjelmia joissa David Willliamson esiintyy: Champions of Magic (ABC), Magians Faforite Magicians (CBS), Houdini: Unlocking His Mysteries (NBC) ja World´s Greatest Magic III (NBC).

Viimeksi mainitussa ohjelmassa hän esitti suosituksi tulleen komediataikuusrutiinin "Rocky a Racoon" eläinnukella. Suomessa Williamson on jo pitkään kuulunut vähintäänkin kärkikolmikkoon, kun Taikapäivien tulevien vieraiden toiviolistaa on kyselty. Aiempina vuosina Taikapäivien ja Williamsonin aikataulut eivät ole yksinkertaisesti osuneet kohdalleen. Mutta nyt niin monen niin monta kerta esittämä toive toteutuu: David Williamson saapuu Taikapäiville luennoimaan ja esiintymään.


Tietoja kokosi Martti Sirén


63