Kouvolan Taikapäivät 15. - 16.7.2006
Esiintyjät

Aikataulut

Näytökset

Sponsorit

Ilmoittautuminen
63
Esiintyjät
Taas kerran taikapäivien vieraana on huipputaikureita. Espanjalaisten taikureiden vierailusarja Suomeen jatkuu. Vuorossa on alun perin Argentiinalainen Alfredo Marchese. Englannista saamme vieraaksemme kaksi maailmanluokan huipputaikuria, Patrick Pagen ja Wayne Dobsonin. Suomen edustus on yhtä maittava: Jari Tapanainen, Pete Poskiparta, Simo Aalto ja Marko Karvo.


Alfredo Antonio 'Allan' MarcheseAlfredo Antonio "Allan" Marchese on syntynyt Buenos Airesissa Argentiinassa vuonna 1959. Viimeiset 15 vuotta Alfredo on asunut ja työskennellyt taikurina Espanjassa. Taikuriesitysten lisäksi Marchesea työllistää oma taika-alan postimyyntifirma. Alfredo on esiintynyt taikurina Etelä-Amerikassa ja U.SA:ssa niin esiintymislavoilla kuin paikallisissa televisio-ohjelmissa. Viimeiset kahdeksan vuotta Marchese on myös kouluttanut muita taikureita. Hän esittää loistavaa taikuutta eri tilaisuuksissa, sekä opettaa kollegoitaan eteläamerikkalaisen ja espanjalaisen taikuuden saloihin. Kouvolan Taikapäivillä Marchese pitää taikureille luennon Taikureille sunnuntaiaamupäivällä. Lauantaina Allan nähdään Close-up esityksessä sekä illalla kävelykadulla Manskilla. Ja tietenkin Marchesen taikuutta on nähtävissä sunnuntai-illan Gaalashow'ssa Kouvola-talolla.


Wayne DobsonJotkut muistavat tämän englantilaisen taikurin 90-luvun alussa Suomenkin televisiossa nähtävistä ohjelmista. "Wayne Dobson - A Kind Of Magic", suomeksi "Kesäillan Taikaa", se oli Englannin suosituin taikuriohjelma kolmen vuoden ajan ja Wayne Dobson englannin suosituin taikuri. Jo ennen 90-luvun suurta suosiotaan Dobson oli esiintynyt useissa ohjelmissa vierailevana taikurina, vuonna 1989 viikottain Joe Longthronen showssa esittäen taikuutta lähitempuista illuusioihin. Dobson voitti muun muassa Englannin taikuriyhdistyksen (IBM British Ring) kilpailun lähitaikuudessa.

1980-luvun lopussa Wayne Dobsonilta diagnosoitiin MS-tauti. Tämä lihasrappeutumatauti pyyhkäisi kerralla Waynen suunnitelmat tulevaisuudesta. Monet olisivat vastaavassa tilanteessa luopuneet ja liukuneet sitä myöden hiljaa huomaamattomasti pois. Wayne ei halunnut luovuttaa. Hän jatkoi työtään ja löysi ympäriltään ne jotka osoittautuivat hänen todellisiksi ystäviksi. Wayne Dobson on jatkoi uraansa taikurina ja myös taikureiden kouluttajana. Hän on elävä esimerkki siitä, että vakavatkaan vastoinkäymiset eivät saa lannistaa, vaan elämästä voi aina nauttia. Dobsonin luennoilla esittämä taikuus on saanut hyvät arvostelut lehdissä ja Internet-keskustelupalstoilla. Taikapäivillä Wayne Dobson luennoi taikureille lauantai-iltapäivänä sekä esiintyy sunnuntain Gaalashow'ssa.

Vielä yksi asia Wayne Dobsonin menestyksekkäästä taikuriurasta ja Televisio-ohjelmastaan. Hänen taikuritutorinaan ja ohjelman taustavoimana oli tuolloin englannin ehkä kuuluisin Taikureiden Mestari ja Tietäjä, Elävä Legenda Patrick Page. Mikä parasta, myös Page on mukana tämän vuoden Taikapäivillä.


Patrick Page


"Taikuuden kävelevä tietosanakirja" "Henkilö joka tietää ehkä eniten taikuudesta tänään"

Patrick Page on syntyisin Skotlannista, mistä lienee peräisin hänen loistava huumorintajunsa, mutta hän on asustanut jo vuosikymmeniä Lontoossa. Page on pitkän linjan mestari. Hän on toiminut taikurina, viihdyttäjänä, käsikirjoittajana, tuottajana ja taikurikonsulttina yli 50 vuotta. Hän on vaikuttanut ehkä eniten englantilaisten taikureiden esityksiin niin lavalla kuin televisio-ohjelmissa. Page on vuosien varrella ehtinyt niin esiintyä taikurina kuin luennoida muille taikureille lähes kaikkialla, jopa Suomessa. Ensimmäisen kerran Page oli opettamassa suomalaisia taikureita vuonna 2001 ja hänen luentonsa tuolloin Korpilammella muistetaan vieläkin yhtenä parhaimmista taikuriluennoista mitä Suomessa kukaan on koskaan pitänyt. Tämä on aika paljon sanottu, kun muistellaan millaisia mestareita ja huippuluentoja vaikkapa viimeisen 8 vuoden aikana Suomessa on nähty. Taikapäivillä Page pitää taikureille luennon sunnuntai-iltapäivänä, esiintyy lauantai-iltana Manskilla ja tietenkin sunnuntaina Kouvola-talolla Gaalaesityksessä.


Yan SwahnAikoinaan Markku Purholta meni monta vuotta saada Swahn Taikapäiville esiintymään. Lopulta, monien kyselyiden, järjestelyiden, maanitteluiden ja jahkailuiden jälkeen Yan Swahn suostui ja ensi vierailu Taikapäiville onnistui vuonna 2002. Ja nyt tämä ruotsalainen mutta nykyään Tanskassa asuva joka paikan esiintyjä, turpamoottori Yan Swahn, ei lähde pois kulumallakaan! Taikapäivien ensi esiintymisen jälkeen Swahn on ollut mukana myös vuosina 2004 ja 2004, Taikapäivillä sekä Tykkimäellä. Ja nyt hän on taas täällä! Tarina kertoo, että Swahn osallistui nuorena miehenä taikurikisaan ihan vakavissaan. Sekä yleisö että tuomarit nauroivat hillittömästi! Niinpä Swahn hoksasi, että ehkä hänen kannattaa keskittyä tähän nauruosastoon, se kun tuntuu onnistuvan silloinkin kun ei ole edes tarkoitus. Yan Swahn esiintyy täysin naurettavasti Manskin kävelykadulla lauantai-iltana ja Kouvola-talolla Gaalashow'ssa, sekä kokoajan siellä missä nyt sattuu kulloinkin olemaan ja liikkumaan.


Marko KarvoSunnuntain Gaalaesityksessä nähdään useita maailmanhuippuja, kirkkaimpana heistä Marko Karvo. Markon kyyhkystaikaesitystä pidetään tällä hetkellä yhtenä parhaimmista koko maailmassa. Aivan tyhjästä tämä savutus ei ole syntynyt, Marko Karvo on esiintynyt ja harjoitellut Suomessa vuosia päämääränään Pariisin Lido. Matkaan mahtuu esiintyminen Taikapäivillä jo 80-luvulla, Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia, esiintymisen hiomista Jorma Airaksisen johdolla ja jopa kaksi vuotta kiertue-elämää Sirkus Finlandiassa. 90-luku vei Marko Karvon ja hänen vaimonsa Elenan Saksaan, Pariisiin ja lopulta Lidon lavalle, jossa Marko Karvo on esittänyt ohjelmaansa yli kuuden vuoden ajan, kaksi kertaa päivässä seitsemänä päivänä viikossa. Vasta viimeiset vuodet ovat antaneet tilaa myös muille esiintymisille. Taikapäiville Marko tulee Kööpenhaminan Tivolista, jossa hän esiintyyy avustajansa kanssa koko kesän. Marko Karvo esittää huippuunsa hiotun kyyhkysnumeronsa Kouvolassa Kouvola-talolla sunnuntaina gaalaesityksessä


Jari Tapanainen


Kahlekuningas, fakiiri, miekannielijä, Savonlinnassa asuva Jari Tapanainen on tällä hetkellä Suomen ainut alansa esiintyjä joka tekee aidosti sen mitä näet. Hän vapautuu aidoista kahleista, naruista ja pakkopaidoista, lävistää itseään ilman trikkejä, ja nielee todellisia takorautaisia miekkoja syvälle sisuksiinsa. Lauantaina Manskilla Tapanainen sidotaan pakkopaitaan ja kahleisiin ja nostetaan roikkumaan 20 metrin korkeuteen pää alaspäin. Lisäksi Tapanaisen kaulaan pujotetaan keskiaikainen kuristuskahle. Tapanaisella on vain muutama minuutti aikaa vapautua kaikista kahleistaan, ennen kuin kaulan ympärille sidottu kuristuskahle tekee tehtävänsä. Tämä sananmukaisesti henkeä salpaava näytös koetaan lauantain iltashow'ssa Manskilla.


Pete PoskipartaNuoresta iästään huolimatta Pete Poskiparta on ehtinyt taikuudessa moneen mukaan. Hän on esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa, voittanut ravintolataikuuden Suomen Mestaruuden vuonna 2002 ja näyttämötaikuuden Suomen Mestaruuden vuonna 2003. Taikapäivillä Pete Poskiparta esiintyy mentaalitaikurina sunnuntain Gaalashow'ssa.


Simo Aalto


Simo Aalto on ehdottomasti Suomen kuuluisin lastentaikuri ja menestyksekkäin esiintyjä koko maata kiertävällä Jokeri Pokeri Pox Show'llaan ja televisioesiintymisillään. Menestyksekkään lastentaikuriuran lisäksi Simo Aalto on voittanut maailmanmestaruuden lähitaikuudessa vuonna 2000 FISM:n kilpailussa Portugalissa. Taikapäivillä Simo ja Kirsti Aalto esiintyvät Jokeri Pokeri Box-show'llaan Kouvolan Manskilla lauantaina klo 12.00.


Taikapäivien vieraista löydät lisätietoja tämän vuoden kolmannesta "Jokeri-taikuutta taikureille" lehdestä joka ilmestyy tilaajilleen kesäkuussa.

- Esiintyjien tietoja keräili Martti Sirén
63