Kouvolan Taikapäivät 2005 26. - 28.3.2005
Esiintyjät

Aikataulut

Näytökset

Sponsorit

Ilmoittautuminen
Armando LuceroShoot OgawaAldo ColombiniEugene BurgerJeff McBrideShimada
Shoot Ogawa Taikapäivillä: Luento, Close-up esitys, gaala-show ja ripaus itämaista mystiikkaa joka hetkelle.


Shoot Ogawa


Shoot Ogawa Vuonna 2002 Lontoossa Ron ja Martin MacMillanin kansainvälisessä taikurikilpailussa lähitaikuuskisan voitti ylivoimaisesti nuori japanilaismies Shoot Ogawa . Kukaan ei ollut aiemmin kuullut hänestä mitään ja silti tämä nuori mies huijasi taikureita klassisilla tempuilla tehden ne uudella tavalla ja vieläkin taikamaisemmin kuin kukaan oli koskaan aiemmin nähnyt.

Shoot Ogawa ei kuitenkaan ollut ensimmäistä kertaa kilpailemassa vuonna 2002, 27-vuotiaana. Tätä ennen hän oli voittanut yli kymmenen ykkös-sijoitusta, ensimmäisen niin kuin varhain kuin vuonna 1993 (Midwest Magic Jubilee). Vuosina 1994 – 1998 Ogawa voitti joka kerta Magic Castlen Scout Caravan kilpailun. Nuoresta miehestä saattoi olla siis havainto jo aiemmin kuin vuonna 2002.

Shoot Ogawa on syntynyt Tokiossa, Japanissa marraskuun viidentenä vuonna 1975. Hänen oikea nimensä on Makoto Ogawa. Kymmenenvuotiaana Makoto löysi tavaratalosta taikurilaatikon, sellaisen jossa oli manipulaatiopalloja ja sponge-palloja. Pian hän kykeni huijaamaan perhettään yksinkertaisilla tempuilla. Vuotta myöhemmin Makoto tapasi miehen nimeltään Masahiro Yanagidan, taikurifirman johtajan ja taikureiden kouluttajan. Ogawa esitteli Masahiro Yanagidanille itse tekemänsä myyntitaikatempun johon kuului välineet ja ohjeet. Masahiro Yanagidan otti nuorukaisen siipiensä suojaan ja ryhtyi kouluttamaan Ogawasta ammattitaikuria. Masahiron keksintöä oli muuttaa Makoton nimi. He valitsivat nimen joka perustuu japanin kielen sanaan Kanji, joka taasen kääntyy englannin kielelle sanana Shoot. Masahiro Yanagida on kouluttanut Shoot Ogawaa jo yli 16 vuotta. Masahiron opetus on kokonaisvaltaista eikä perustu pelkästään korttien tai kolikoiden pyörittelyyn. Itämaiseen tapaan koulutus pitää sisällään asioita ruuan laitosta siivoamiseen. Oppilaan piti osoittaa kärsivällisyyttä, kurinalaisuutta ja halua oppia ennen kuin koulutus etenee taikurioppeihin asti. Masahirolla on kyky tehdä torin ostoskäynnistä, ruuan laitosta ja tarjoilusta pienimuotoisen teatteriesityksen joka opettaa esiintymistaitoa ja kommunikointia yleisön kanssa.

Okawan osalta opetus ei mennyt hukkaan. 14-vuotiaana hän teki ensimmäisen matkansa USA:n, Las Vegasiin ja Magic Castleen. Matka innosti Okawaa tähtäämään ammattitaikuriksi. Vuoden kuluttua hän tienasi katutaikurina 200 dollaria päivässä. Lukioaikana Okawan arkipäiväaikataulu oli lähes murhaava. Iltapäivällä, koulun jälkeen Okawa harjoitteli taikuutta ja esiintymistä Yanagidan seurassa ilta seitsemään. Työ yökerhossa alkoi pian tämän jälkeen jatkuen aamu kahteen. Muutaman tunnin yöunen jälkeen oli aika herätä tekemään koulutehtävät ennen aamiaista ja kouluun lähtöä. Koulupäivät menivät torkkuessa, mutta Okawan opettajat kannustivat nuorta miestä niin kauan kun hän malttoi tehdä kotitehtävänsä ja läpäistä kokeet. 18-vuotiaana Shoot Okawa ryhtyi valloittamaan USA:ta osallistumalla ensimmäiseen kansainväliseen kilpailuunsa vuonna 1993. Tuosta eteenpäin hän on voittanut käytännössä kaikki kisat joihin on osallistunut.

Japanissa Okawa sai oman TV-shown:sa muutamia vuosia sitten. Suosio oli hetkessä valtaisa. Kuuluisuutta on hyödynnetty jopa niin pitkälle, että nuorista taikureista tehtiin oma sarjakuvalehti ”Magic Master” Sarjakuvan henkilöt ovat tunnistettavissa Masahiron oppilaiksi. Sarjakuvalehti on myöskin saanut valtaisan suosion Japanissa, mikä taasen osaltaan kasvattaa kokoajan Okawan omaa supersuosiota.


- Teksti Martti Sirén
- Lähteinä lukuisat taikurilehtien artikkelit, sekä aina niin luetettava ja turvallinen Internet.
63