Kouvolan Taikapäivät 2005 26. - 28.3.2005
Esiintyjät

Aikataulut

Näytökset

Sponsorit

Ilmoittautuminen
Armando LuceroShoot OgawaAldo ColombiniEugene BurgerJeff McBrideShimada
”Erinomaisen pahin vihollinen on hyvä.”
       - Jeff McBride

Jeff McBride Taikapäivillä: Katkeamatonta taikuriesitystä ja sessioita eteenkin iltaisin ja yöllä, mutta myös virallinen luentoaika ja esiintyminen päätähtenä Gaalaesityksessä sekä yhteinen työpaja Eugene Burgerin kanssa.


Jeff McBride


Jeff McBride Jos vuonna 1997 Eugen Burger oli sen henkilö joka oli koko ajan mukana ja läsnä koko persoonallisuudellaan Taikapäivällä, niin neljä vuotta sitten, keväällä 2001 Jeff McBride oli Taikapäivien ehdoton isäntä. Burgerin tavoin Jeff malttoi luennoida kokoajan myös virallisten tapahtumien ulkopuolella ja hänen omat yksityisluentonsa ja sessiot hotelli Vaakunan yökerhossa venähtivät aina aamun puolelle. Kiintoisaa on nähdä kun nämä kaksi innokasta ovat yhtä aikaa paikalla, sillä tänä vuonna Burgerin lisäksi näemme taikapäivillä Jeff McBriden. Neljä vuotta sitten Jeff lupasi tulla jo kahden vuoden kuluttua uudelleen. Niin ei ikinä tapahtunut, mutta nyt onnistui. Jeff Mcbride on luvannut meille uuden luennon. Gaalashow’ssa parivaljakko McBride ja Burger valtaavat noin puolet ohjelma-ajasta!

Kun Burger on enemmänkin lähitaikuri, niin McBride on enemmän manipulaattori ja lavataikuri. Hänen taikuuteensa ja visuaaliseen ilmeeseen on sotkeutunut itämaista mystiikkaa. Jeff on harrastanut itämaisia taistelulajeja ja japanilaista Kabukiteatteria. Yhtymäkohtia Burgerin taikuuteen on siinä, että molempien esitykset kietoutuvat taikuriperinteisiin, historiaan ja vanhoihin uskontoihin. Shamaanit ovat tärkeä osa taikuuden historian ymmärtämistä. Neljä vuotta sitten Jeff Mcbride luennoi, että taikurin pitää olla taikuri kokoajan kaikissa tilanteissa. Hänen pitää pystyä ja kyetä antamaan taikuutta kanssaihmisilleen koska vaan. Hän kertoi että on suuri ero siinä sanotko ihmisille ”Minulla on sinulle taikatemppu” vai kysytkö ” Haluatko nähdä taikatempun”. Kysymys voidaan torjua mutta ehdotusta lahjasta, annettua taikatemppua, yleensä ei. Jeff kannattaa ajatusta ” taikurina 24 tuntia päivässä, seitsemän päivää viikossa”. ”Jatkuva taikatemppujen tarjoaminen on hyvä tapa saada huomioita ja tätä kautta parempaa palvelua sekä antaa itselle mahdollisuuden harjoitella kokoajan.” Niinpä. Pääsiäisenä tämä kokoajan taikurina elävä Jeff McBride tulee ja valloittaa Kouvolan yhdessä taikuriystävänsä Eugene Burgerin kanssa.


- Teksti Martti Sirén
- Lähteinä lukuisat taikurilehtien artikkelit, sekä aina niin luetettava ja turvallinen Internet.
63