Kouvolan Taikapäivät 2005 26. - 28.3.2005
Esiintyjät

Aikataulut

Näytökset

Sponsorit

Ilmoittautuminen
Armando LuceroShoot OgawaAldo ColombiniEugene BurgerJeff McBrideShimada
“ Minkälaiseksi haluat taikuutesi?”
       - Eugene Burger

Eugene Burger Taikapäivillä: Katkeamatonta luentoa kokoajan, mutta myös virallinen luentoaika, Close-up esitys sekä Gaalaesitys sekä työpaja Jeffin kanssa.


Eugene Burger


Eugene Burger Eugene Burgerin ansioluettelo on vakuuttava. Viisitoista taikurialan kirjaa, kahdeksan opetusvideota, esiintymisiä ja luentoja ympäri maailmaa. Mutta tylsät luettelot eivät kerro ollenkaan siitä mitä Eugene Burger oikeasti on. Taitavia ja osaavia taikureita on kohtuullisen helppo löytää mutta Burgerin kaltaiseen persoonaan ja ajattelijaan ei kovin helposti törmää.

Eugene Burger on taikuri joka on aina ollut kiinnostunut siitä mikä taikuudesta tekee taikuutta miksi jokin toimii ihmisen mielessä taikuutena. Hän on kirjoissaan ja lehtijutuissaan palannut usein taikuuden historiaan, sen alkulähteille etsimään todellista taikuutta. Niinpä Eugenin oma taikuus on sekoitus loistavaa ammattitaitoa, mystiikkaa, tarinoita ja kerrontaa joka vie kaiken paljon pidemmälle kuin monen tavallisen osaajan taikuus. Burgerin taikuutta on kutsuttu myös Bizarre-taikuudeksi, mutta leimaaminen yhteen kastiin on tässä tapauksessa epäreilua. Yksi määritelmä ei voi antaa riittävää käsitystä siitä mitä Eugene Burgerin taikuus on.

Tämä chicagolainen taikuri vieraili edellisen kerran Taikapäivillä keväällä 1997. Tuolloin Eugene osoittautui persoonaksi joka jaksoi olla mukana kaikessa ja kokoajan. Koko Taikapäivät tuntui olevan yhtä pitkitettyä Burger-luentoa. Hän oli aina jossain paneutumassa keskusteluun tai tempun esittelyyn edessään korttipakka ja ympärillään piiri kuulijoita jotka seurasivat mestarin tekemisiä ja puheita herkeämättä. Ja Eugene Burger on henkilö jonka puheita ei voi olla seuraamatta. Hänellä on erittäin matala, kaikkea resonoiva puheääni joka yksinkertaisesti nappaa kuulijan itselleen. Burger kokemuksena on jotain joka voi muuttaa käsityksesi siitä, miten tulee esiintyä. Derren Brown kirjassaan Pure Effect toteaa, että hän ei ymmärtänyt mitään esiintymisestä ennen kuin hän näki Eugene Burgerin.

Eugene Burger tunnetaan tänään myös Jeff McBriden työparina. He luennoivat ja opettavat yhdessä ympäri maailmaa kaikkia taikureita ymmärtämään taikuutta ja sen filosofiaa hiukan paremmin. Ja nyt, vuonna 2005 Kouvolan Taikapäivillä, sinulla on mahdollisuus nähdä ja kokea sekä Eugene Burger että Jeff McBride.


- Teksti Martti Sirén
- Lähteinä lukuisat taikurilehtien artikkelit, sekä aina niin luetettava ja turvallinen Internet.
63