Kouvolan Taikapäivät 2005 26. - 28.3.2005
Esiintyjät

Aikataulut

Näytökset

Sponsorit

Ilmoittautuminen
Armando LuceroShoot OgawaAldo ColombiniEugene BurgerJeff McBrideShimada
“Kuten aina…”
- Aldo Colombini

Aldo Colombini Taikapäivillä: Italialaista ystävällisyyttä kokoajan. Lisäksi kaksi luentoa, Close-up esitys ja Gaalaesitys.


Aldo Colombini


Aldo Colombini Aldo Colombini ei ole supersuosittu taikuri, mutta uskaltaisin väittää, että jokainen joka on taikurimaailmaa edes hiukan seurannut, tuntee tämän italiassa syntyneen amerikkalaistuneen taikurin. Colombini esiintyi nuorempana Italiassa taiteilijanimellä Fabian. Tämä nimi löytyy FISM:N tulosluetteloista vuodelta 1976 kun taikureiden maailmanmestaruuksista kisailtiin Itävallassa. Fabian voitti tuolloin lähitaikuudessa (Micro-magic) toisen sijan.

FISM:n palkintosijan jälkeen Aldo Colombini on ollut ahkera taikuri. Hän on esiintynyt 45 maassa. Televisioesiintymisiä Aldolla on takanaan Italian TV:n lisäksi Ruotsissa, Portugalissa, Espanjassa, Japanissa ja Kolumbiassa. Vuonna 1993 Colombini muutti Yhdysvaltoihin ja on nykyään U.S.A:n kansalainen. Academy of Magian Arts on nimennyt Aldon kahdesti vuoden parhaimmaksi pienen lavan (parlou) taikuriksi, kerran vuoden parhaimmaksi lähitaikuriksi sekä palkinnut kerran hänen esityksensä vuoden komediaesitykseksi.

Colombini on ainut taikuri jonka Magic Castle on nimennyt vuoden taikuriksi kaikissa mahdollisissa sarjoissa: Komiikka, lavataikuus, lähitaikuus, pienen lavan taikuus ja luennot. Ja kuten tuon viimeiseksi mainitun sarjan voitto antaa ymmärtää, Colombini on hyvin suosittu luennoitsija taikuritapahtumissa ympäri maailmaa. Colombini kehittää ja markkinoi taikuutta yhtiönsä Mamma Mia Magicin kautta. Hän ei ole julkaisut kovinkaan monta kirjaa, mutta pienempia vihkosia ja luentolehtisiä sitäkin enemmän. Lisäksi Colombini on kehittänyt useita kymmeniä myyntitemppuja. Tuotteliaisuus näkyy myös taikurilehdissä. Aldo piti omaa taikuripalstaa monta vuotta Genii-lehdessä. Tänään hänen temppujaan ja ideoitaan voi lukea kuukausittain Linking Ring-lehdestä.

Aldo on tunnettu tempuista joissa on tehokas efekti, mutta joiden tekeminen ei silti ole vaikeaa. Aldon mielestä katsoja maksaa siitä mitä näkee. Niinpä jos taikatemppu on tehtävissä erikoisvälinein tai vaikean manipulaation avulla, Aldo valitsee aina erikoisvälineen jolloin taikurille jää tilaa keskittyä itse esiintymiseen.


- Teksti Martti Sirén
- Lähteinä lukuisat taikurilehtien artikkelit, sekä aina niin luetettava ja turvallinen Internet.
63